Sant Jordi

JAUME HUGUET
Sant Jordi (detall) - segle XV - MNAC
Sant Jordi patró de Catalunya.
Sant Jordi mata el drac. Al·leluia!
Foragitar els nostres malsons, els nostres fantasmes, és la invitació que el nostre Sant patró ens fa.
Diguem prou al victimisme, no ens compadim més i actuem.
Sant Jordi, com tots els sants, es un seguidor del Crist i ens invita a seguir-lo treballant incansablement per la utopia del Regne.
Vol dir que hem de treballar per fer realitat, en el nostre temps i en la nostra societat, els valors del Regne, es a dir la veritat com a norma de les relacions interpersonals i col·lectives.
En el nostre país volem que el valor d’un Pare comú ens comprometi a reconèixer que som germans, i per tant, que ens cal treballar per un ordre econòmic just i solidari. Tots som responsables de construir un futur esperançat i sostenible, basat en una economia d’esforç: creativa, imaginativa, solidària i curosa amb el medi ambient.
Volem un país en el que l’amor simbolitzat per la rosa triomfi sobre la banalització de les relacions humanes.
Volem un país simbolitzat pel llibre, com expressió de la nostra voluntat de construir una societat en la que la cultura, la recerca i la innovació tinguin un lloc preeminent.
Finalment volem que es reconegui la nostra identitat com a poble i el dret a construir el nostre futur en llibertat, solidàriament amb tots els pobles. Ens fa falta una societat en la que, seguint el model d’Abraham, sigui possible una convivència plural enriquidora, que tingui en compte els valors autòctons i que faci realitat unes relacions humanes que no estigmatitzin ni excloguin ningú.
Que el Déu de l’amor i de l’esperança en doni la força per foragitar els malsons i els que els generen. 

Jordi Yglesias